Säännöt 2022

*julkaistu 5.4.2022

Säännöt perustuvat AKK:n kansallisiin karting sääntöihin, AKK/CIK-FIA teknisiin sääntöihin rungon osalta sekä Rotax kansainvälisiin sääntöihin moottorin osalta kansallisin poikkeuksin.

Kaikki kilpailuun katsastetut moottorit ovat sinetöity kilpailupäivän ajaksi. Säännöt rajaavat pitkälti kaiken ”virittämisen” ja esim. vain viralliset Rotax osat ovat moottorissa sallittuja. Näin kaikille annetaan mahdollisuus tasapuoliseen menestymiseen, ilman että moottoriin tarvitsee tehdä satojen eurojen ”virityshuoltoa” ennenkuin sillä voi menestyä.

Säännöt 2022

Tiedotteet kaudelle 2022

Sääntöpäivityksiä  2022

Max Master: Vähimmäisikä osallistumiseen on 32 vuotta. Kuljettajan tulee täyttää 32 vuotta ennen 1.1.2023. Tai 20 vuotta** mikäli kuljettajan paino on vähintään 85 kg (ajovarusteilla) tai joilla ei ole aiempaa mestaruustason (esim. SM) karting kilpataustaa vähintään viideltä viime kaudelta. Kuljettajan tulee täyttää 20 vuotta ennen 1.1.2023. (Max Master Challenge 2022).

**20-31 vuotias kuljettaja saa osallistua kansalliseen RMC sarjaan, mutta hänellä ei ole osallistumisoikeutta RMCGF kilpailuun.

Senior Max paino: 162 kg kuljettajan kanssa, koko kilpailun ajan.

Moottorin asiakirjat: Suomen maahantuojan leimalla ja sinettinumerolla varustettu moottorin ID-kortti jokaiselle kilpailussa käyttämälleen ja katsastamalleen moottorille. Ilman tätä ID-korttia ei voi osallistua RMC sarjan osakilpailuihin. 

Pakoaukonsäädin, kohta 6.6 tekniset säännöt. Suojalevy osa 45 pakoaukonsäätimessä pakollinen.

Sylinteri, tekniset säännöt liite 2: haljenneen sylinterin saa hitsauskorjata

Tiedote 1 (17.9.2021)

Kahden vuoden siirtymäajan jälkeen kaudella 2022 siirrytään myös Suomessa noudattamaan kansainvälisiä Rotax teknisiä sääntöjä, (kohta 5.10) koskien moottoreiden kampikammiota.

Kaudella 2022 RMC Finland osakilpailuissa on sallittu vain vuoden 2015 ja uudemmat ns. EVO mallin mustat pinnoitetut kampikammiot, poikkeuksena Max Master luokka, joka saa edelleen ajaa myös ”vanhoilla” pinnoittamattomilla alumiinin
värisillä kampikammioilla.
 
BRP-Rotax filosofian mukaisesti muutoksen tarkoituksena on ainoastaan entisestään yhdenmukaistaa kilpailuissa käytettävää moottorikantaa ja taata näin kaikille mahdollisimman tasapuolinen mahdollisuus menestyä kilpailuissa.