Säännöt 2021

*julkaistu 26.3.2021

Säännöt perustuvat AKK:n kansallisiin karting sääntöihin, AKK/CIK-FIA teknisiin sääntöihin rungon osalta sekä Rotax kansainvälisiin sääntöihin moottorin osalta kansallisin poikkeuksin.

Kaikki kilpailuun katsastetut moottorit ovat sinetöity kilpailupäivän ajaksi. Säännöt rajaavat pitkälti kaiken “virittämisen” ja esim. vain viralliset Rotax osat ovat moottorissa sallittuja. Näin kaikille annetaan mahdollisuus tasapuoliseen menestymiseen, ilman että moottoriin tarvitsee tehdä satojen eurojen “virityshuoltoa” ennenkuin sillä voi menestyä.

 

2021 sarjasäännöissä muutokset merkitty vihreällä värillä.

Säännöt 2021

Tiedotteet kaudelle 2022

Tiedote 1 (17.9.2021)

Kahden vuoden siirtymäajan jälkeen kaudella 2022 siirrytään myös Suomessa noudattamaan kansainvälisiä Rotax teknisiä sääntöjä, (kohta 5.10) koskien moottoreiden kampikammiota.

Kaudella 2022 RMC Finland osakilpailuissa on sallittu vain vuoden 2015 ja uudemmat ns. EVO mallin mustat pinnoitetut kampikammiot, poikkeuksena Max Master luokka, joka saa edelleen ajaa myös ”vanhoilla” pinnoittamattomilla alumiinin
värisillä kampikammioilla.
BRP-Rotax filosofian mukaisesti muutoksen tarkoituksena on ainoastaan entisestään yhdenmukaistaa kilpailuissa käytettävää moottorikantaa ja taata näin kaikille mahdollisimman tasapuolinen mahdollisuus menestyä kilpailuissa.